Τοπική εφημερίδα Άνω Πορροΐων

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Μέρες γιορτινές και η οικογένεια μαζεμένη και φίλοι που ανταμώνουν στο σπίτι..., να μια γρήγορη νοστιμιά για να συνοδεύσει μια στιγμή παρέας...

 

 
 
Υλικά: (για 30 περίπου κομμάτια)
1 στραγγιστό γιαούρτι 2%
2 αυγά
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
300 - 400 γραμ. διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά (ότι υπάρχει στο ψυγείο)
πιπέρι
400 - 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει μέχρι να δέσει η ζύμη)

κόκκινη γλυκιά πάπρικα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ, εκτός απ" το αλεύρι και την πάπρικα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι (όσο πάρει) και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σ" ένα τάψι και πλάθουμε τα τυροπιτάκια σε μπαλάκια.
Τα αραδάζουμε αραιά στο ταψί και τα πατάμε ελαφρά να πλατύνουν.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο πάντα φούρνο...



 Πηγή: http://kouzinotherapy.blogspot.com/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ