Τοπική εφημερίδα Άνω Πορροΐων

Τρώω όπως... νιώθω!

Ή αλλιώς ... όπως νιώθω, τρώω! Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα της Αμερικανίδας ψυχοθεραπεύτριας Σίνθιας Πάουερ, η οποία ειδικεύεται στο θέμα \"φαγητό και εξάρτηση\", υπάρχει στενή σύνδεση της διάθεσής μας με την τροφή που επιλέγουμε.

Ή αλλιώς ... όπως νιώθω, τρώω!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα της Αμερικανίδας ψυχοθεραπεύτριας Σίνθιας Πάουερ, η οποία ειδικεύεται στο θέμα "φαγητό και εξάρτηση", υπάρχει στενή σύνδεση της διάθεσής μας με την τροφή που επιλέγουμε.

Βάσει των αποτελεσμάτων, ο θυμωμένος θα διαλέξει σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό μια μπριζόλα, ενώ ο καταθλιπτικός θα ψάξει τροφή με ζάχαρη και καφεΐνη. Οι ζηλιάρηδες θα γεμίσουν το πιάτο τους με ο.τιδήποτε τους προσφέρεται σε ένα τραπέζι, ακόμη κι αν δεν τρελαίνονται γι" αυτό, γεγονός που για την επιστήμονα αποκαλύπτει μεγάλες "κόντρες" με τα αδέρφια στην παιδική ηλικία.

Οι έρευνα εξέτασε πάνω από 500 άτομα και είναι η πρώτη σοβαρή απόπειρα να μελετηθεί η σχέση της συμπεριφοράς με τις διατροφικές επιλογές και τον τρόπο που τρώμε. Άτομα που χρειάζεται συχνά να διοχετεύουν το θυμό τους προτιμούν τροφές που διασπώνται δύσκολα, όπως μια μοσχαρίσια μπριζόλα, ενώ όσοι νιώθουν μοναξια καταφεύγουν συχνά στους υδατάνθρακες.

Σύμφωνα με το δείγμα, όσοι περνούν μια δύσκολη φάση στη ζωή τους, όπως ένα διαζύγιο, προτιμούν γλυκά με κρεμώδη υφή, παγωτά, μέλι ή μαρμελάδες, ενώ εκείνοι που έχουν σεξουαλικά απωθημένα τείνουν προς αμυλούχες τροφές, όπως τα ζυμαρικά, τα κέικ ή τα μπισκότα. Όσο για το στρες, "θα καταλάβετε ποιος υποφέρει πραγματικά από αυτό, αν τον δείτε να απλώνει χέρι στην αλατιέρα", δήλωσε η κυρία Πάουερς στους βρετανικούς "Sunday Times".

Πηγή: www.gourmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ