Ταλιατέλες με σολωμό
- 23/07/2022
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Θέλετε να ετοιμάσετε ένα ιδιαίτερο γεύμα με εκλεπτυσμένη γεύση και ταυτόχρονα υγιεινό και νόστιμο;...
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
500γρ ταλιατέλες
300γρ σολωμό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
350ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
1 ζωμό λαχανικών
λίγο ελαιόλαδο για σωτάρισμα
αλάτι - άσπρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις ταλιατέλες με το ζωμό και τις σουρώνουμε.
- Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τον σολομό αφού τον κόψουμε σε κύβους.
- Μόλις είναι έτοιμος ο σολομός ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καπνιστό σολωμό, τον οποίο θα τον προσθέσουμε στο τέλος.
Η συνταγή είναι της Βάσια Μανίκα και μπορείτε να βρείτε περισσότερες στη διεύθυνση: