Τοπική εφημερίδα Άνω Πορροΐων

Ταλιατέλες με σολωμό

Θέλετε να ετοιμάσετε ένα ιδιαίτερο γεύμα με εκλεπτυσμένη γεύση και ταυτόχρονα υγιεινό και νόστιμο;...

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες   

500γρ ταλιατέλες
300γρ σολωμό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
350ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
1 ζωμό λαχανικών
λίγο ελαιόλαδο για σωτάρισμα
αλάτι - άσπρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ   

  • Βράζουμε τις ταλιατέλες με το ζωμό και τις σουρώνουμε.
  • Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τον σολομό αφού τον κόψουμε σε κύβους.
  • Μόλις είναι έτοιμος ο σολομός ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καπνιστό σολωμό, τον οποίο θα τον προσθέσουμε στο τέλος.

 Η συνταγή είναι της Βάσια Μανίκα και μπορείτε να βρείτε περισσότερες στη διεύθυνση:

http://www.flowmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ