Τοπική εφημερίδα Άνω Πορροΐων

Συνταγή για κρέπες

Μια αγαπημένη γεύση που ετοιμάζεται άμεσα και μπορείτε να τη συνδυάσετε με κάτι γλυκό ή αλμυρό, για να τη χαρείτε με την οικογένεια ή τους φίλους...

 

Μια αγαπημένη γεύση που ετοιμάζεται άμεσα και μπορείτε να τη συνδυάσετε με κάτι γλυκό ή αλμυρό, για να τη χαρείτε με την οικογένεια ή τους φίλους:... Κρέπες!!

 

τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 αβγό

πώς τις ετοιμάζουμε:

  • Όσο ετοιμάζουμε το μείγμα αλεύρι - γάλα - αβγό και το χτυπάμε στο μιξερ, έχουμε βάλει το αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, στο δυνατό, χωρίς τίποτα, ούτε λάδι ούτε βούτυρο. Απλά το αφήνετε να ζεσταθεί καλά
  • Όταν ετοιμάσετε το μείγμα, με την κουτάλα της σούπας και ανάλογα βέβαια με το μέγεθος του τηγανιού, βάζετε ζύμη, ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού (να γίνει λεπτό το στρώμα)
  • Μόλις ροδίσει, με μια σπάτουλα ή ότι σας βολεύει την γυρίζετε από την άλλη μεριά
  • Αλοίφετε με nutella ή ζαμπόν τυρί ή ό,τι σας αρέσει, τις τυλίγετε και... καλή σας όρεξη

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ