Τοπική εφημερίδα Άνω Πορροΐων

Σαρδέλες πικάντικες

Μια ωραία συνταγή για ψητές σαρδέλες με ελληνικά βότανα και υλικά για να τις απολαύσετε και να αξιοποιήσετε τα απαραίτητα για τον οργανισμό μας στοιχεία τους...

 Σαρδέλες πικάντικες

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σαρδέλες
30 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
40 γρ. κάπαρη
20 ντοματίνια
50 γρ. ψωμί τριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίξτε τις σαρδέλες αφαιρέστε το κεντρικό κόκαλο και το κεφάλι, πλύνετε και στραγγίξτε τις.

Σε ένα μπολ βάλτε την κάπαρη (ξαρμυρισμένη) τις ελιές ψιλοκομμένες και το μαϊντανό με 2 κ.σ. κουταλιές σούπας λάδι. Ανακατέψτε καλά. γεμίστε τις σαρδέλες με το μείγμα.

Βάλτε τις σε ένα ταψί λαδωμένο πασπαλίστε με το τριμμένο ψωμί ρίξτε ντομάτες, το δεντρολίβανο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20΄.

Πηγή:

www.gastrotourismos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ