Σαλάτα με κινόα και ξεροψημένα ρεβίθια!
- 04/08/2023
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ένα πιάτο πλούσιο σε φυτική πρωτείνη και φυτικές ίνες από τα ρεβίθια και την κινόα.
Μια νοστιμότατη σαλάτα με κινόα και ρεβίθια θα φτιάξουμε σήμερα, με τραγανό και δροσιστικό σέλερι, αρωματισμένη με φρέσκο κόλιανδρο, μαιντανό και ξύσμα λεμονιού. Εκτός όμως από το γεγονός ότι είναι πεντανόστιμη, το κυριότερο είναι ότι είναι πολύ μα πολύ θρεπτική. Ένα πιάτο πλούσιο σε φυτική πρωτείνη και φυτικές ίνες από τα ρεβίθια και την κινόα. Η κινόα αποτελει ένα από τα πιο πλούσια σε πρωτείνες τρόφιμα, περιέχει λυσίνη, σίδηρο και μαγνήσιο. Το σέλερι έχει επίσης σημαντική διατροφική αξία, αφού περιέχει ασβέστιο, φολικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο καθώς και αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τι λέτε, σας έπεισα για να την δοκιμάσετε;
Υλικά (μερίδες 2)
300γρ. ρεβίθια βρασμένα
1φλ. κινόα & 2 φλ. νερό
1 κλωνάρι σέλερι
10 ντοματίνια
½ χούφτα κόλιανδρο
1 χούφτα μαιντανό
1κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γλ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι (βιολογικό κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
Στρώνουμε σε μια λαμαρίνα ή ένα ταψάκι τα βρασμένα ρεβίθια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγη ρίγανη αν μας αρέσει.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 160°C για 20′ στον αέρα να ξεροψηθούν (στα μισά του χρόνου ανακατεύουμε να ψηθούν ομοιόμορφα).
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κινόα (περίπου 10′), την σουρώνουμε και την ρίχνουμε στο μπολ για την σαλάτα μας.
Ψιλοκόβουμε το σέλερι, τα ντοματίνια, τον κόλιανδρο και τον μαιντανό και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ μας.
Ρίχνουμε και τα ξεροψημένα ρεβίθια.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, το ρίχνουμε στην σαλάτα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γαρνίρουμε με το ξύσμα λεμονιού και απολαμβάνουμε!
⇒ Ο κόλιανδρος έχει ιδιαίτερη γεύση, αν δεν τον αγαπάτε μπορείτε να τον παραλείψετε.
⇒ Μην παραλείψετε όμως με τίποτα το ξύσμα λεμονιού, ταιριάζει μοναδικά με την σαλάτα.
Καλή σας όρεξη και καλή σας απόλαυση φίλοι μου!
Πηγή: gfhappy.com