Μια σαλάτα μπορεί να συνοδεύσει το γεύμα μας αλλά και να αποτελέσει ένα λιτό γρήγορο γεύμα με ένα ωραίο κρασί...
Κρητική σαλάτα με τοματίνια παξιμάδι και κατίκι
-
12 Τοματίνια κομμένα στα 2
-
6 Παξιμάδια σπασμένα
-
50 γρ. Ελιές ροδέλα
-
1 φρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
100 γρ. κατίκι
-
3 κλωναράκια φριζέ μαϊντανό
-
1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη μακρόστενη σε ροδέλες
-
Ελαιόλαδο
-
βαλσάμικο Αλάτι – πιπέρι - ρίγανη
|
|
Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλια
Για τη σάλτσα
-
1 κουταλιά της σούπας μέλι
-
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
-
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
-
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
-
1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μέτριες φέτες
-
Αλάτι
Για τη σαλάτα
-
½ φλιτζάνι καρύδι χοντροκομμένο
-
1 σαλάτα σγουρή πράσινη κομμένη σε χοντρά κομμάτια
-
1 σαλάτα σγουρή κόκκινη κομμένη σε χοντρά κομμάτια
-
2 φλιτζάνια ρόκα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
|
Αν θέλουμε, για τη σάλτσα ζεσταίνουμε ελαφρώς μαζί το μέλι, το χυμό, το ελαιόλαδο ή απλά τα χτυπάμε μαζί να είναι ένα ενιαίο μείγμα
Καλή όρεξη...