Τοπική εφημερίδα Άνω Πορροΐων

Πιτάκια με γιαούρτι

Κάτι φρέσκο, γρήγογο, υγιεινό και από τα χεράκια σας για να χετε μαζί σας στο σχολείο, στη δουλειά, για ένα καφέ με φίλους...

 

 

Γρήγορα πιττάκια με γιαούρτι
για βραδινό ή για το κολατσιό των παιδιών


1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

1 φλιτζανάκι λάδι

2 αβγά

1 φλιτζάνα αλεύρι

1 1/2 κουταλάκι μπέϊκιν

1 1/2 φλιτζάνα περισσεύματα από τυριά και αλλαντικά


Σε ένα μπολ χτυπάμε με το πιρούνι το γιαούρτι με το λάδι και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε ώστε να γίνει λεία η υφή του μίγματος και προσθέτουμε το αλεύρι με τη μπέϊκιν. Αν δούμε ότι το μίγμα μας είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι, ώστε το μίγμα να στέκεται.

Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε μέσα ό,τι τυρί (φέτα, κασέρι, γραβιέρα, κλπ) και αλλαντικό έχουμε (λουκάνικο, ζαμπόν, παριζάκι, κλπ) και αν θέλουμε προσθέτουμε επίσης ψιλοκομμένη πιπεριά, μανιτάρια και μυρωδικά αν τα προτιμάμε στη γεύση (ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, όχι όλα μαζί).

Μπορούμε να βάλουμε μόνο φέτα, μόνο τυριά, ή όποια ποικιλία μας αρέσει.
Γεμίζουμε με το μίγμα ένα ταψάκι με θήκες για μικρά κέικ ή χρησιμοποιούμε λαδόκολλα πάνω σε ρηχό ταψί και ρίχνουμε από μία κουταλιά της σούπας, συμπαγές υλικό με απόσταση το ένα από το άλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά στους 180ο C (ανάλογα με το φούρνο μας).

Αν έχετε αερόθερμο φούρνο, προτιμήστε τον αέρα για να φουσκώσουν περισσότερο και για να ψηθούν πιο γρήγορα.

Γίνονται αφράτα και νόστιμα και αρέσουν πολύ στα παιδιά (μεγάλα και μικρά !)

Χρόνος εκτέλεσης : μισή ώρα μαζί με το ψήσιμο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ