Τοπική εφημερίδα Άνω Πορροΐων

Ομελέτα με μπρόκολο

Μια ανοιξιάτικη πρόταση για ένα ελαφρύ, υγιεινό και νόστιμο γεύμα που μπορείτε να προετοιμάσετε γρήγορα...

 

 Μια ανοιξιάτικη πρόταση για ένα ελαφρύ, υγιεινό και νόστιμο γεύμα που μπορείτε να προετοιμάσετε γρήγορα. Δοκιμάστε την ομελέτα με μπρόκολο!

Τη γαλοπούλα μπορείτε και να την παραλείψετε αν αγαπάτε κυρίως τα λαχανικά.

Υλικά:

  • 1 μπρόκολο
  • φέτα
  • 1 φέτα γαλοπούλα ή ζαμπόν
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή:

  1. Βράζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά σε νερό με ξύδι. Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Κόβουμε και τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια.
  3. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε το μπρόκολο και τη γαλοπούλα, ανακατεύουμε και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Προσοχή στο αλάτι γιατί μπορεί να είναι αλμυρή η φέτα.
  4. Αφήνουμε κανα 2 λεπτά και θρυματίζουμε λίγη φέτα μέσα, και αμέσως χτυπάμε τα δύο αυγά και τα ρίχνουμε να πάνε παντού.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.Όταν ψηθεί το αυγό, είναι έτοιμη.

Αν προσθέσετε και λίγο γάλα θα γίνει πιο αφράτη.

Πηγή:www.sintagespareas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ