Τοπική εφημερίδα Άνω Πορροΐων

Νοστιμιές

Πώς να δώσετε νέα γεύση σε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ψητό κοτόπουλο με βάση το αβοκάντο



 

Υλικά:


4 φιλέτα κοτόπουλου ή γαλοπούλας (χωρίς πέτσα ή κόκαλα)

2 ώριμα αβοκάντο

χυμός από 2 λεμόνια

2 κουταλιές άνιθος ψιλοκομμένος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με το πηρούνι

2 κουταλιές μαγιονέζα

αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε





Βήματα παρασκευής:


1. Πλένετε και στεγνώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

2. Ξεφλουδίζετε τα αβοκάντο, αφαιρείτε τα κουκούτσια και πολτοποιείτε τη σάρκα στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το ροκφόρ. Ρίχνετε τον πολτό αβοκάντο σε μπολ και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγο πιπέρι και τη μαγιονέζα και ανακατεύετε.

3. Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλου γαρνίροντας με τον πουρέ αβοκάντο.






Πηγή: www.icookgreek.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ