Τοπική εφημερίδα Άνω Πορροΐων

Μανιτάρια με μπαχαρικά

Μια από τις πλέον υγιεινές τροφές και ταυτόχρονα νόστιμες και εύκολες στο μαγείρεμα είναι τα μανιτάρια...

Τα μανιτάρια μόνον ωφελούν, δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό και μαγειρεύονται γρήγορα

Μανιτάρια στο φούρνο

Υλικά:

  • 1 με 1,5 κιλό μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα
  • σκόρδο
  • αλάτι
  • βασιλικό, μπαχάρι τριμμένο, δυόσμο, θυμάρι, ρίγανη, κάρδαμο, κόλιανδρο
  • κόκκινες καυτερές πιπερίτσες
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Πλενουμε καλά τα μανιτάρια και κόβουμε την άκρη απ" τα κοτσανάκια (όχι όλο το κοτσάνι, μόνο την άκρη που έχει κάτι σαν τριχούλες απ" τη ρίζα).
  • Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν λίγο.
  • Τα απλώνουμε σ" ένα ταψί, είτε ολόκληρα είτε κομμένα σε μικρότερα κομμάτια (όχι πολύ μικρά, γιατί έτσι κι αλλιώς "μαζεύουν" με το ψήσιμο. Προτείνω στην πρώτη απόπειρα τουλάχιστον να κόψετε απλώς κάθε μανιτάρι στη μέση. Τις επόμενες θα μπορείτε να κρίνετε πώς το θελετε).
  • Ρίχνουμε αρκετό αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο (όχι πολύ-πολύ μικρό γιατί πικρίζει, προτείνω κάθε κομματάκι σκορδου να κοπεί στα τέσσερα), δυο κόκκινες πιπερίτσες καυτερές, και μυρωδικά (βασιλικό, μπαχάρι τριμμένο, δυόσμο, θυμάρι, ρίγανη, κάρδαμο, κόλιανδρο).
  • Περιχύνουμε με λάδι, τόσο ώστε να απλωθεί παντού, αλλά να μην πλέουν τα μανιτάρια στο λάδι.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς (στον αέρα και στην πάνω αντίσταση, βάζοντας το ταψί κάπου στη μέση του φούρνου, όχι πολύ ψηλά). Δε χρειάζεται να προθερμανθεί ο φούρνος μεν, απλώς αν δεν προθερμανθεί πρέπει να παραταθεί ο χρόνος ψησίματος κατά 10-15 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε μέχρι να δούμε ότι μαραίνονται (κάπου στα τρία τέταρτα σε προθερμασμένο φούρνο), τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και ανοίγουμε και το grill κανα δεκάλεπτο.
  • Τα βάζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε τις κόκκινες πιπερίτσες που βάλαμε στην αρχή  και τους ρίχνουμε μπόλικο λεμόνι.

 Άλλες συνταγές με μανιτάρια μπορείτε να βρείτε:

http://greekcook.gr/categories/Mushrooms

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ