Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
- 02/07/2021
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για τα πρωινά της κυριακής με φίλους και καφέ καθώς το καλοκαίρι ανοίγει τη διάθεσή μας για συναντήσεις και κουβέντα...
Για τα πρωινά της κυριακής με φίλους και καφέ καθώς το καλοκαίρι ανοίγει τη διάθεσή μας για συναντήσεις και κουβέντα...
Υλικά: 5 - 6 φύλλα κρούστας
1 λίτρο γάλα, 5 κουταλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζ. βούτυρο φρέσκο
5 αυγά, ½ κιλό ανθότυρο
½ φλυτζάνι μέλι, ½ φλυτζάνι ζάχαρη
½ ποτήρι κρασιού λικέρ μαστίχα
200 γρ. άσπρα αμύγδαλα
Κανέλλα - γαρύφαλλα σκόνη
Εκτέλεση: Λιώνουμε το βούτυρο. Μ" ένα πινέλο αλείφουμε τον πάτο ενός ταψιού. Στρώνουμε με τη σειρά τα 5 - 6 φύλλα έτσι ώστε να περισσεύουν λίγο έξω απ" το ταψί αλείφοντάς τα ανάμεσα με βούτυρο και πασπαλίζοντάς τα με κανέλλα και ζάχαρη.
Σ" ένα μπωλ διαλύουμε με το πηρούνι το ανθότυρο, ρίχνουμε τ" αυγά, το λικέρ το μέλι και τη ζάχαρη. Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει σε σιγανή φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε να μη σβολιάσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Όταν σχεδόν κρυώσει το ρίχνουμε στο μίγμα με το ανθότυρο και το ανακατεύουμε με τ" άλλα υλικά. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα. Γυρίζουμε τυλίγοντας τα φύλλα προς τα μέσα. Σκορπάμε από πάνω τα αμύγδαλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο αν έχει περισσέψει και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.