Φθινοπωρινές συνταγές
- 14/09/2022
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μια υπέροχη γιορτινή μικρασιάτικη συνταγή με τα κυδώνια του φθινοπώρου...
Μια υπέροχη γιορτινή μικρασιάτικη συνταγή με τα κυδώνια του φθινοπώρου
Τι χρειαζόμαστε:
- 6 κυδώνια μεγάλα
- 700 gr κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 100 gr βούτυρο φρέσκο λιωμένο
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζάνι ντομάτα κονκασέ
- 1 πιπεριά κόκκινη + 1 πράσινη ψιλοκομμένες
- 3-4 κ.σ. κουκουναρόσπορος καβουρδισμένος
- 2-3 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμενος
- 2-3 κόκους μπαχάρι ή ξύλο κανέλας (οτι σας αρέσει)
- 200 gr κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 1/2 φλιτζάνι ροζέ κρασί
- Καθαρίζετε τα κουκούτσια και ψιλοκόβετε τη σάρκα.
- Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε μαζί με τις πιπεριές,τις ντομάτες και τα μπαχαρικά.Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να πιεί ο κιμάς τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του. Αν χρειάζετε προσθέστε λίγο ζεστό νεράκι.
- Οταν ψηθεί ο κιμάς ανακατεύετε το τυρί τη σάρκα των κυδωνιών και τους κουκουναρόσπορους. Προθερμένετε το φούρνο στους 175c.
- Αλείφετε τα κυδώνια μέσα και έξω με το βούτυρο και γενίζετε με τον κιμά. Τα σκεπάζετε με το καπάκι τους και τα αραδάζετε σε ενα ταψάκι. Ρίχνετε απο πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και το κρασί και ψήνετε για τριάντα περίπου λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
- Σερβίρετε τα κυδώνια πασπαλισμένα με το μαιντανό.