Βελουτέ Κολοκυθόσουπα με Ginger
- 04/10/2023
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χρώματα και γεύσεις φθινοπώρου σε μια εύκολη κι ευωδιαστή συνταγή
Μερίδες: 10-12
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
4-5 πατάτες
3 κρεμμύδια
2 πράσα
0,5 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο
2-3 εκατοστά φρέσκο Ginger
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
200 γρ. κολοκυθόσπορο
1) Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεσαίους κύβους και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το gigner τριμμένο και την πάπρικα.Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 10 λεπτά.
2) Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλο και κατεβάζουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με κλειστό καπάκι και άλλα 10 με ανοιχτό σε πιο δυνατή φωτιά.
3) Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το περισσότερο ζωμό σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε τη σούπα με μια ράβδο χειρός και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
4) Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μια μεγάλη κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
Πηγή: madameginger.com