Τοπική εφημερίδα Άνω Πορροΐων

Βελουτέ Κολοκυθόσουπα με Ginger

Χρώματα και γεύσεις φθινοπώρου σε μια εύκολη κι ευωδιαστή συνταγή



Βελουτέ Κολοκυθόσουπα με Ginger

Μερίδες: 10-12
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά


Υλικά

1 μεγάλη πορτοκαλί κολοκύθα (περίπου 1 κιλό)

4-5 πατάτες
3 κρεμμύδια
2 πράσα
0,5 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο
2-3 εκατοστά φρέσκο Ginger
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
200 γρ. κολοκυθόσπορο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεσαίους κύβους και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το gigner τριμμένο και την πάπρικα.Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 10 λεπτά.

2) Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλο και κατεβάζουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με κλειστό καπάκι και άλλα 10 με ανοιχτό σε πιο δυνατή φωτιά.

3) Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το περισσότερο ζωμό σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε τη σούπα με μια ράβδο χειρός και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.

4) Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μια μεγάλη κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι

 

Πηγή: madameginger.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ