Αγριογούρουνο ψητό με λαχανικά και ελιές
- 16/02/2024
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τρυφερό αγριογούρουνο ψητό από τον ώμο με φρέσκα λαχανικά με υπέροχη σάλτσα κόκκινου κρασιού. Ένα πεντανόστιμο φαγητό και πανεύκολο στην προετοιμασία!
Αγριογούρουνο ψητό με λαχανικά και ελιές
Αναλυτικά η συνταγή:
Συστατικά:
1 ολόκληρος ώμος αγριογούρουνου, με κόκκαλο
1 κουταλιά της σούπας μπαχαρικό
80 ml κραμβέλαιο
500 g ριζώδη λαχανικά: καρότα, κίτρινα παντζάρια, σελινόριζα, ρίζα μαϊντανού
½ λίτρο κόκκινο κρασί
μικρές, καθαρισμένες πατάτες
200 γραμμάρια πράσινες ελιές
1 κλωνάρι θυμάρι, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι
Προετοιμασία:
1) Τρίβουμε το κρέας με το μπαχαρικό
2) Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά ρίζας και κόβουμε το σελινόριζα σε κομμάτια πάχους όσο το δάχτυλο.
3) Βάζουμε το λάδι σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα λαχανικά και τις καθαρισμένες πατάτες ολόκληρες και από πάνω βάζουμε την σπάλα.
4) Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά στους 180 βαθμούς και ρίχνουμε μέσα ¼ λίτρο κόκκινο κρασί.
5) Τηγανίζουμε για 1 ώρα στους 150 βαθμούς και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο ¼ l κόκκινο κρασί και τις ελιές κ
6) Ψήνουμε για 1 ώρα ακόμη – μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεκολλήσει εύκολα από τα κόκαλα.
Είναι καλύτερο να το βάλετε ολόκληρο στο τραπέζι και να το κόψετε την ώρα που θ το σερβίρετε.
Εάν δεν έχετε τόσο χρόνο για να ψήσετε με αυτόν τρόπο το αγριογούρουνο μπορείτε να συντομεύσετε τη διαδικασία:
1) Απλώς αχνίστε τον ώμο σε χύτρα ταχύτητας ή άλλο ατμομάγειρα για 15 λεπτά
2) Έπειτα βάζετε σε ζεστό φούρνο με τα λαχανικά, τις πατάτες και τις ελιές και ψήνετε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Το kynigesia.gr σας εύχεται καλή σας όρεξη!