Τοπική εφημερίδα Άνω Πορροΐων

Τροφές που χαρίζουν ενέργεια στον εγκέφαλο

Οι επιστήμονες, μετά από πρόσφατη έρευνα έχουν καταλήξει ότι οι άνθρωποι δεν ακολουθούν ένα μοντέλο διατροφής ικανό να θρέψει επαρκώς και τον εγκέφαλό τους. Ιδού κάποιες απλές συμβουλές...

Οι επιστήμονες, μετά από πρόσφατη έρευνα έχουν καταλήξει ότι οι άνθρωποι δεν ακολουθούν ένα μοντέλο διατροφής ικανό να θρέψει επαρκώς και τον εγκέφαλό τους.

Η σωστή ποσότητα γλυκόζης είναι σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου καθώς μικρότερη στερεί από το μυαλό τα απαραίτητα καύσιμα ενώ μεγαλύτερη φέρνει διαταραχή στα επίπεδα ινσουλίνης και σακχάρων στο αίμα. Το κλειδί είναι να καταναλώνετε τροφές που βοηθούν το σώμα σας να διασπά την γλυκόζη όσο πιο αργά γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές.

Καταναλώστε περισσότερα προϊόντα ολικής άλεσης και ξεχάστε το λευκό ψωμί. Τροφές πλούσιες σε σάκχαρα, όπως λευκό ρύζι και πατάτες, είναι ανεπιθύμητες. Καλές τροφές για τον εγκέφαλο είναι οι ξηροί καρποί, τα ζυμαρικά, το άγριο ρύζι, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ελαφριά γαλακτοκομικά.

Το μυαλό σας χρειάζεται συνεχή και σταθερή παροχή ενέργειας. Οι γλυκές τροφές προκαλούν διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρων και παρεμποδίζουν την σταθερή παροχή.

Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν τον εγκέφαλο περισσότερο από τα άλλα σημεία του σώματος, καταστρέφοντας τις συνδέσεις του νευρικού συστήματος. Γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνετε πολλές αντιοξειδωτικές τροφές. Τέτοιες είναι τα δαμάσκηνα, τα μούρα, οι σταφίδες, το σπανάκι, το σκόρδο, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών αλλά και το κρασί, το τσάι και η σοκολάτα!



Πηγή: www.otenet.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ