Ενισχύεται η μνήμη με την κατάλληλη διατροφή;
- 25/01/2022
- ΥΓΕΙΑ
Φυσικά στοιχεία σε καρότα, πιπεριές, μαϊντανό, ελαιόλαδο, δενδρολίβανο και χαμομήλι εξασφαλίζουν διαύγεια εγκεφάλου και απομακρύνουν τα προβλήματα μνήμης
Σύμφωνα με σχετική έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition,
διατροφή πλούσια σε μία φυτική ένωση, τη λουτεολίνη, μειώνει τη φθορά που προκαλεί στον εγκέφαλο ο χρόνος και επομένως περιορίζει το αποτέλεσμα της γήρανσης στη μνήμη.
Αυτό το συστατικό βρίσκεται σε: καρότα, πιπεριές, μαϊντανό, ελαιόλαδο, δενδρολίβανο και χαμομήλι.
Οι ερευνητές ασχολήθηκαν περισσότερο με ένα είδος εγκεφαλικών κυττάρων με ανοσοποιητική δράση. Μολύνσεις που γίνονται σε αυτά με το πέρασμα του χρόνου μπορούν να προκαλέσουν υπνηλία, ανορεξία, προβλήματα μνήμης και περίεργη συμπεριφορά.
Με τη βοήθεια ωστόσο της λουτεολίνης αυτές οι μολύνσεις παρεμποδίζονται. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι ουσίες φυτικής προέλευσης μπορούν να διεισδύσουν στον εγκέφαλο και να επιφέρουν θετικό αποτέλεσμα.
Οι ειδικοί συστήνουν να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με αυτές τις τροφές που εξασφαλίζουν διαύγεια εγκεφάλου ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία.
Επιμέλεια: Ελένη Σενδόνα
Πηγή: http://www.otenet.gr/portal